Szürkemarha és mangalica húsából készült ételspecialitások az Öreg Tanyacsárdában Okt. 12-13.

11:00

2019-10-12

To

2019-10-13

2019. október 12-13. szombat-vasárnap

A magyar szürkemarha a Magyarországon őshonos, törvényileg védett háziállatok egyike. Valódi hungarikum, amely szépségével, szilajságával, őserőt sejtető impozáns megjelenésével az Alföld világszerte ismert jellegzetességeihez tartozik. Húsa finom rostú, igen ízletes.

A mangalica zsírsertés az egyetlen magyar őshonos sertésfajta. A mangalica a bánsági sumádia és a szalontai, bakonyi sertések keresztezéséből jött létre. Természetesen a mangalica magas zsírtartalmú húsa bőségesen tartalmaz koleszterint! Csak azt felejtik el sokan, hogy koleszterin és koleszterin közt különbség van! Mégpedig a mangalica sertés javára pontosan az írandó, hogy a mangalica koleszterinje – mivel hosszabb szénláncok alkotják, ezért nem tapad az érfalra, tehát kiürül a szervezetből károkozás nélkül.

Jó magyar húsok kerülnek hétvégén az asztalunkra. A főzést és a mosogatást bízza ránk: találkozzunk az Öreg Tanyacsárdában szombaton és vasárnap!

Ízelítőül étlapunkról:

  • Szürkemarha húsleves belefőtt zöldséggel, daragaluskával
  • Szürkemarha hátszín fűszeres vajjal, steak burgonyával és sült zöldségekkel
  • Grillezett mangalicakaraj szalonnás kelbimbóval és túrós puliszkával
  • Mézes-mustáros pácban érlelt mangalicatarja pörkölt káposztával, parasztos burgonyával
  • Egészben sült mangalicaszűz rakott burgonyával, vadgombaraguval
 
 

Ez a weboldal sütiket használ. Ennek részleteiről bővebben olvashat ide kattintva >>> Bővebb információ

A sütik (cookie) lényegében veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépére annak érdekében, hogy javítsa a felhasználói élményt az Ön számára. Segítségével információkat kapunk arról, hogyan használják látogatóink weboldalunkat, milyen hirdetések érdekelhetik őket. A sütiket böngészőjének beállításában tilthatja le.

Bezárom