2023. május 20-21. szombat-vasárnap
Az öreg burgonyát váltja májusban az újburgonya, melyben sokkal több vitamin és ásványi anyag van, de vasban, magnéziumban és káliumban is gazdag. Sokféle módon el lehet készíteni, mi ezt szeretnénk bebizonyítani ezen a hétvégén.
Amit érdemes lesz megkóstolni:
Levesek:
Tárkonyos-tejfölös újburgonya leves
füstölt kolbászkarikákkal
Hideg vegyes gyümölcsleves
Főételek:
Kapros tökfőzelék
Bőrös fogasfilé Hollandi mártással, batáta hasábokkal
Fogas szeletek Orly módra petrezselymes újburgonyával
Harcsaszeletek rántva, hagymás ecetes újburgonya salátával
Csirkemell java mentás-mézes eperraguval, krokettel
Velőrózsa rántva zöldhagymás újburgonyával, párolt rizzsel
Sült oldalas hagymás tepsis újburgonyával
Kecskepörkölt sós burgonyával
Tejfölös töltött káposzta sült szalonnával
Desszertek:
Epervarázs csokimártással
Gundel palacsinta
Gesztenyepüré
Ez a weboldal sütiket használ. Ennek részleteiről bővebben olvashat ide kattintva >>> Bővebb információ
A sütik (cookie) lényegében veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépére annak érdekében, hogy javítsa a felhasználói élményt az Ön számára. Segítségével információkat kapunk arról, hogyan használják látogatóink weboldalunkat, milyen hirdetések érdekelhetik őket. A sütiket böngészőjének beállításában tilthatja le.