Éves programok

A TANYACSÁRDA PROGRAMAJÁNLATA 2020-BAN

Az Öreg Tanyacsárda 2020. február 1-jén nyit.

A Tanyacsárda 2020-ban is szeretettel várja kedves Vendégeit!

Hétvégenként séfjeink egyes alapanyagoknak kiemelt szerepet szánnak.
Így speciális gasztronómiai ízek kerülnek vendégeink asztalára
az Öreg Tanyacsárdában.
Ezeket a gasztronómiai rendezvényeinket tekinthetik meg az alábbi havi bontásban.

 

 

2020. február 1-2. szombat-vasárnap
Fácán, gyöngytyúk és fürj ételekkel köszöntjük nyitáskor vendégeinket!
programajánló - fácán ételek
A nyitás hétvégéjén fácánból, gyöngytyúkból és fürjből készítenek ételeket séfjeink, melyek felmelegítik a testet és a lelket egyaránt. Különleges delikát finomságok, melyek a legjobb ételek egyikei, ezért vannak jelen minden híres konyha ünnepi menüsorában. Mi is ezért választottuk az újranyitás alkalmából.


2020. február 8-9. szombat és vasárnap
Szarvas-vaddisznó ételek
napja az Öreg Tanyacsárdábanprogramajánló - Szarvas-vaddisznó ételek napja
Szarvas-vaddisznó ételekkel várjuk Kedves Vendégeinket a Tanyacsárda éttermében! Kakukkfű, boróka, rozmaring, csipkebogyó - ellenállhatatlanná teszik a szarvas és vaddisznó ételeket. Séfjeink kifinomult érzékkel illesztik a fűszereket a vadhúsokhoz, hiszen a lényeg az, hogy a fűszerek az ételek karakterét kiemeljék, ahelyett, hogy elnyomnák a vadhús jól ismert zamatait. Vadász barátaink már lesben állnak, hogy a legszebb vadakat hozzák be a konyhánkra. Mi pedig már alig várjuk, hogy elkészíthessük Önöknek a legfinomabb ételspecialitásokat.


programajánló - Valentin nap2020. február 14. péntek

Valentin nap az Öreg Tanyacsárdában
Évről évre várjuk azokat a párokat (vagy családokat) akik szeretnének egy kellemes, hangulatos estét eltölteni az Öreg Tanyacsárdában. Az asztalokra ünnepi teríték kerül, a finom ételekről mesterszakácsaink gondoskodnak. A romantikus dalokat, a meghitt hangulatot Németh Zsolt gitárművész biztosítja.
Hozza el párját Ön is!

 

2020. február 15-16. szombat-vasárnap
Tarajosok napja az Öreg Tanyacsárdában
Jó magyar házi kakas kerül szombat és vasárnap az asztalunkra. kakas - tarajosok
„Nagy kakas. Öreg kakas. Nagy taréjú, fekete lábú kakas, amelyik már évek óta gyakorolja a szerelem művészetét. Annak minden részében benne kell lenni a levesben, szétfőve és a legkisebb alkatelemeire bomolva. Egy ilyen tányér leves a beteget talpra állítja, s az egészségest viruló ifjúvá teszi." – vallja Móricz, aki szerint már nem is szerelmi bájital ez a kakasleves, hanem egyenesen életelixír.
A főzést és a mosogatást bízza ránk: találkozzunk az Öreg Tanyacsárdában!

 

2020. február 22-23. szombat-Farsangvasárnap
Farsangi ételek az étlapon az Öreg Tanyacsárdában
Étlapunkon hagyományos farsangi és disznótoros ételek is szerepelnek.
A farsangi fánknak mágikus tulajdonságot tulajdonítottak őseink, úgy hitték, megvédi őket a természeti csapásoktól. Mára már nem csak hisszük, hanem tudjuk is, hogy bennünket rengeteg csapástól megvéd. Ica néni farsangi fánkja valóságos gyógyír a szomorúságra, az álmatlanságra, szerelmi bánatra, fejfájásra, dadogásra... Aki nem hiszi, járjon utána! ;)

 

2020. február 27-28. csütörtök - péntek
Torkoskodás 2 napig az Öreg Tanyacsárdában
A nagy érdeklődésre való tekintettel a Torkos Csütörtök nevű rendezvény időtartamát meghosszabbítjuk:
február 27. TORKOS CSÜTÖRTÖK
február 28. TORKOS PÉNTEK 17.00 órától

Az étlapunkon szereplő ételeink árából 50% kedvezményt biztosítunk.

 

2020. február 29 - március 1. szombat-vasárnap
Házi tészták és burgonyás tészták napja az Öreg Tanyacsárdában
Ezen a hétvégén napi ajánlatunkra házi tésztából és burgonyás tésztából készült specialitások kerülnek.
Olasz barátainkkal kedvenc beszédtémánk a gasztronómia, és olykor heves szócsatákba keveredünk, melyik konyha a híresebb? Persze szerintük a tésztákhoz csak ők értenek - ha PASTA, akkor csakis ők a befutók. Cáfolnánk: a magyar tészták különlegesek, sokfélék és nagyon finomak. Nem csak annyiféle tészta létezik, amennyit a száraztészták között találunk a polcokon… Térjen be hozzánk, és bizonyosodjon meg róla Ön is!

2020. március 7-8. szombat-vasárnap
Charolais borjúból és marhából készült ételek az Öreg Tanyacsárda étlapján
Ezen a hétvégén étlapunkon Charolais borjúhúsból és marhából készült ételek is szerepelnek.
Akinek olyan szerencséje van, hogy friss borjúhúst kap a hentesénél, azoktól is jobban jár az, aki el sem megy a henteshez, inkább asztalt foglal nálunk és végigkóstolja a teljes ételsort. A mi szakácsaink ugyanis híresen jól főznek. Ígérem valódi gasztronómiai élmény lesz a vasárnapi étkezés.

 

2020. március 8. vasárnap
Nőnap az Öreg Tanyacsárdában
Tegyék varázslatosan széppé ezt a napot és ünnepeljék nálunk a Nőnapot! Hozza el Ön is hölgy rokonait és ünnepeljük együtt őket!

 

2020. március 14-15. szombat-vasárnaphalnap képe honlapra
SOBRI Halnapok az Öreg Tanyacsárdában
A "Sobri-féle" halászlé már fogalommá vált. Ezekben a napokban e jellegzetes íz mellett még számos hal-ételspecialitást kínálunk. Cigányzenekar húzza a talpalávalót, a hangulat fokozására pedig bőven mérjük a kontyalávalót. A halnapok ételkínálatát, az ételspecialitásokat halétlapon szerepeltetjük, melyet kifejezetten erre az eseményre készítünk el.

 

 

2020. március 22. vasárnap
Erdélyi ételspecialitások az Öreg Tanyacsárdában - Ezt a rendezvényt töröltük.
Talán nem túlzás, ha azt állítjuk, sokunknak Erdély nem csak a szívében, de a gyomrában is ott van. Ezt bizonyítani is fogjuk az általunk elkészített erdélyi ételspecialitásokkal.

 

2020. március 29. vasárnap
Galamb- és kacsahúsból készült specialitások az Öreg Tanyacsárdában - Ezt a rendezvényt töröltük.Ételeink 014
Ezen a napon galamb- és kacsahúsból készült ételek szerepelnek a napi ajánlatunkon.
Több országban kedvelt étel a kacsa, de a magyar tanyasi kacsa ízével nem veszi fel a versenyt egyik sem. Csárdánkban az ételek készítése során megmarad a kacsa jellegzetes kedvelt íze. A fűszerekkel is csínján bánunk, hogy a zamatos kacsacomb, kacsamell, kacsamáj saját íze kiteljesedjen. Jöjjön el Ön is!

 

programajánló - Magyar halakból készült specialitások napja2020. április 4-5. szombat-vasárnap
Tengeri halak és magyar halak az Öreg Tanyacsárdában - Ezt a rendezvényt töröltük.

Kinek a pap - kinek a papné, tartja a mondás. Van, akinek a Húsvét előtti böjt kiváló étele a hal, másoknak a magyaros ételek megtestesítője és vannak akik egyszerűen csak szeretik. Mi itt a csárdában nem tudjuk megunni, ezért készítettünk elő ilyen sokféle fogást belőle. A tengeri halak: egészségesek és nagyon finomak, óriási mennyiségű omega 3 és omega 6 zsírsavat tartalmaz. Ezen a napon a napi ajánlatunkon tengeri halakból és magyar halakból készült ételek szerepelnek. Jöjjön el Ön is!

 

sajtok

2020. április 10. Nagypéntek – Böjt Nap – Munkaszüneti nap
Házi sajtok és sajtspecialitások napja az Öreg Tanyacsárdában - Ezt a rendezvényt töröltük.
Imádjuk a sajtok sokféleségét, a lágyságát, épp úgy, mint az érett sajtok keménységét, a fűszereset, pont annyira, mint a natúr ízeket. Lajosmizsei és környékbeli kézműves sajt készítményekből álmodtuk meg a pénteki menüt. Valódi ízutazás lesz. :-) Kóstolja meg Ön is!

2020. április 12-13. vasárnap-hétfő
Húsvéti népszokások felelevenítése az Új Tanyacsárdában - Ezt a rendezvényt töröltük.
A tavasz igazi ünnepe a húsvét, melynek szertartásaihoz tartozik a sonka, a bárány és a tojás megszentelése. Többféle szokás és hiedelem is fűződik a húsvéthoz, melyeket bemutatunk a vendégeknek: locsolkodás, komatál-küldés, gyerekek megajándékozása, tojásfestés. programajánló - húsvét

A program tervezett menete:
10.00-től tojásfestés és kézműves foglalkozás
Kocsizás lovas kocsikkal és lovaglás karámban
12.00-től Büféasztalos ebéd finom húsvéti ételekkel, cigányzenével,
12.30-kor és 15.30-kor méneshajtás és lovasbemutató
15.00-kor húsvéti pusztaolimpia tojássejberolással

A csárdánkban ebédelő vendégek részére a programokon való részvétel ingyenes!

2020. április 12-13. vasárnap-hétfő
Húsvéti ételek az Öreg Tanyacsárdában - Ezt a rendezvényt töröltük.
Az Öreg Tanyacsárdában hagyományos húsvéti ételeket készítünk.

2020. április 18-19. szombat-vasárnap
Medvehagyma ételek az Öreg Tanyacsárdában - Ezt a rendezvényt töröltük.
A medvehagyma szezon sajnos csak pár hétig tart. Nem csoda, hogy sokan fogyasztják ilyentájt az ízes és egészséges leveleket. Egyesek szerint onnan kapta a nevét, hogy a barlangjából előmerészkedő medve elsőként ezt falja fel mancsszám, hogy szervezete erőre kapjon és megtisztuljon a hosszú téli bevermelődés után.

 

Sertéscsülök Pékné2020. április 25-26. szombat-vasárnap
Csülök specialitások az Öreg Tanyacsárdában - Ezt a rendezvényt töröltük.
A csülök a sertés egyik legfinomabb része. A csülökből főzhetünk babgulyást, de elkészíthetjük kemencében sütve pékné módra, azaz hagymával és burgonyával együtt. Ha ezek egyike sem nyerte el a tetszését, válasszon a borjúcsülök, báránycsülök specialitásokból. Jöjjön el Ön is!

2020. április 30. csütörtök
Ballagó diákok napja - Ezt a rendezvényt töröltük.
Erre a családi rendezvényre ünnepi menükkel készülünk.

2020. május 1. péntek
Majális  az Új Tanyacsárdában - Ezt a rendezvényt töröltük.Majális (kis méretű)
Szabadtéri programokkal és mesterszakácsaink által készített ételspecialitásokkal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket! A csárda udvarán szakácsaink kemencében sütik a kacsát, kecskét.

Ingyenes programok ebédelő vendégeinknek:
10.00-tól kézműves foglalkozás
Kocsikázás a csárda környékén és lovaglás karámban
Májusfa feldíszítése és felállítása
Büféasztalos ebéd, közben cigányzenekarunk muzsikál
Délután méneshajtás és lovasbemutató
Játékos vetélkedő gyerekeknek és felnőtteknek – dióvadászat, zsákban futás, üvegleverés ostorral és meglepetés játékok…

 

2020. május 3. vasárnap
Anyák napja az Új Tanyacsárdában - Ezt a rendezvényt töröltük.programajánló - anyák napja
Ne töltsék ezt a napot az Édesanyák a konyhában, várjuk az egész családot egy gondtalan vasárnapra az Új Tanyacsárdában!

A program:
10.00-tól „Sütikuckó”: mézeskalácsból készítünk ajándékot az édesanyáknak a gyerekekkel
Kocsikázás a csárda környékén és lovaglás karámban
Büféasztalos ebéd, közben cigányzenekarunk muzsikál
Délután méneshajtás és lovasbemutató

A csárdánkban ebédelő vendégek részére a programokon való részvétel ingyenes!

2020. május 3. vasárnap
Anyák napja az az Öreg Tanyacsárdában - Ezt a rendezvényt töröltük.
Ne töltsék ezt a napot az Édesanyák a konyhában, várjuk az egész családot egy finom ebédre az Öreg Tanyacsárdában!

20programajánló - Spárgából készült ételek20. május 9-10. szombat-vasárnap
Spárgából készült ételek az Öreg Tanyacsárdában - Ezt a rendezvényt töröltük.
Néhány tipp a spárga finom elkészítéséhez: mint általában a főzésnél, ez esetben is sok minden eldől a vásárlásnál. A tökéletes étel készítéséhez az egyik legfontosabb lépés a zöldség kiválasztása. A zöld spárga karakteresebb ízű és hosszabban friss marad, mint a fehér társa. A friss spárga fényes és lédús. Főzéskor legjobb az alsó fás részeket letörni, ezt megérzed, ahogy a kezedbe fogod és ott töröd, ahol hagyja magát. Ezután már nem szükséges hámozni. Lehet főzni, párolni, apróra vágva töltelékbe, raguba tenni.
Ha nem vagy biztos magadban, akkor várunk a hétvége mindkét napján és kóstold meg, hogy készítik séfjeink!

 

2020. május 16-17. szombat-vasárnap
Süllőből és fogasból készült specialitások napja az Öreg Tanyacsárdában - Ezt a rendezvényt töröltük.programajánló - Magyar halakból készült specialitások napja
A süllő lett az év hala 2020-ban.
A magyar hal: minőségi, őshonos, egészséges és persze nagyon finom.
Óriási mennyiségű Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, de mi nem érjük be ennyivel: készítünk filézett vegyes halászlevet házi gyufatésztával, ami mindig nagy kedvenc nálunk. Van, aki a pontyra esküszik, van, aki a harcsára, a legjobb ízhatás elérése érdekében mi mindegyikből teszünk bele bőven. Elkészítése közben adunk hozzá jó makói hagymát, kalocsai paprikát, tálaláskor pedig hazai borokkal kínáljuk vendégeinket! Várunk mindenkit szeretettel!

eper
2020. május 23-24. szombat-vasárnap

Eperből készült finomságok az Öreg Tanyacsárda étlapján
Hús eperrel, eper hússal - izgalmas párosítás: kísérletezőknek, bátraknak, ínyenceknek, édes szájúaknak, illedelmeseknek, derűseknek és Önnek Kedves VENDÉGÜNK! Szombaton és vasárnap eperből készült finomságokkal várjuk Vendégeinket. Térjen be hozzánk!

 

2020. május 31 - június 1. Pünkösdvasárnap - Pünkösdhétfő
Pünkösdi ételek az Öreg Tanyacsárdában
Pünkösdi ételekkel várjuk vendégeinket Pünkösdvasárnap és -hétfőn az Öreg Tanyacsárdában is.

 

2020. május 31 - június 1. Pünkösdvasárnap - Pünkösdhétfő
Pünkösd az Új Tanyacsárdában
Május 31-én és június 1-jén, Pünkösd vasárnap és Pünkösd hétfőn, 2 napra megnyitja kapuit az Új Tanyacsárda!

11.00 órától frissen sült tepertős pogácsával fogadjuk Önöket!

3 féle menüvel készülünk, melyből választhatnak Vendégeink: 

PÜNKÖSDI MENÜ

Citromos tárkonyos borjúraguleves

Pünkösdi sültestál:
Sajtokkal töltött jércemellfilé magvas bundában
Kemencében sütött bőrös sertéscsülök
Fokhagymás sertéstarja
Gombafejek rántva
Vajas-rozmaringos újburgonya
Sült zöldségek
Rizi-bizi
Tartármártás

Epres palacsinta vaníliamártással

Menü ára: 5.900.-Ft/felnőtt

Vegetáriánus menü

EperkrémlevesPünkösdi vegetáriánus tál:
Grillezett Camembert sajt
Csőben sült spárga
Gombafejek rántva
Vajas-rozmaringos újburgonya
Sült zöldségek
Rizi-bizi
Tartármártás
Epres palacsinta vaníliamártássalMenü ára: 5.900.-Ft/felnőtt
Gyerek menü

Eperkrémleves

Pünkösdi gyermekek kedvence:
Sajtokkal töltött jércemellfilé
magvas bundában
Hasábburgonya
Tartármártás

Epres palacsinta vaníliamártással

Menü ára: 3.400.-Ft/gyermek

Aki csárdánkban ebédel, ingyenesen részt vehet egy kocsikázáson a csárda körül 11.00 és 13.00 óra között vagy 15.00 és 16.00 óra között, illetve 14.30-kor megtekintheti lovasbemutatónkat is. 

Csak előzetes asztalfoglalás esetén tudunk vendégeket fogadni az Új Tanyacsárdában.

Várjuk szeretettel asztalfoglalásukat a +36 76 356 010-es telefonszámon vagy a tanyacsarda@tanyacsarda.hu e-mail címen!

salata_6402020. június 6-7. szombat-vasárnap
Saláták és fiatal csirke a főszerepben az Öreg Tanyacsárdában
A gasztronómiai különlegességeket felvonultató hétvégéink mindig a szezon legfrissebb tanyasi kedvenceit varázsolják vendégeink tányérjára. Tavaszi vitaminbombaként most salátákat és csibevariációkat szolgálunk fel.

 

2020. június 7. vasárnapprogramajánló - cadillac találkozó
XIII. Cadillac Találkozó és Steak nap az Új Tanyacsárdában - Ez a rendezvény idén elmarad, de a jövő évi dátum várhatóan 2021.06.06.!
Mintha másik időben, és másik földrészen lennénk. Tiszta Amerika: fülbemászó zene, dekoratív autócsodák, vagány vendégek - különleges életstílus.
Ezen a napon a napi ajánlatunkra marhából, sertésből és szárnyasból készült steakek is felkerülnek.

Szórakoztató programok az egész családnak 10.00-17.00-ig
*Cadillac seregszemle és luxusmárkák találkozója
*Gépkocsi bemutatók meglepetésekkel
*Érdekességek az amerikai autógyártásban
*Gyermek programok
*Lovasbemutató és tombola
A belépés mindenkinek INGYENES!

 

zöldborsó

2020. június 13-14. szombat-vasárnap
Zöldborsóból és karalábéból készült ételek napja az Öreg Tanyacsárdában
Üde zöld, gömbölyded formák - zsenge, puha, édes ízekkel. Akár levesben, akár köretként, akár főételként kerül asztalunkra, biztos, hogy mosolyt csal az arcunkra.
A szombati és vasárnapi ebéd minden fogását borsóból és karalábéból álmodtuk meg. Kóstolja meg őket Ön is!

 

programajánló - Cseresznye
2020. június 20-21. szombat-vasárnap

Cseresznye- és meggyspecialitások az Öreg Tanyacsárdában
Na kivel fogunk a hétvégén egy tálból cseresznyézni?
Ezen a napon a napi ajánlatunkra cseresznyéből és meggyből készült specialitások kerülnek. Látogasson el hozzánk és ízlelje meg ezeket a finom ételeket Ön is!

 


2020. június 27-28. szombat-vasárnap
zöldbab
Zöldbabos ételek napja az Öreg Tanyacsárdában
Ezen a napon a napi ajánlatunkra zöldbabból készült specialitások kerülnek. Párolva, sülve, főve vagy éppen baconbe göngyölve - a zöldbab mindenképpen mennyei. Alacsony szénhidrát- és fehérjetartalma mellett magas a rosttartalma, bővelkedik káliumban és kalciumban, és sok vitamint is tartalmaz.

 

barack12020. július 4-5. szombat-vasárnap
Kecske és barack ételek napja az Öreg Tanyacsárdában
Ha meghalljuk a szót, Kecskemét, rögtön két dolog jut az eszünkbe: a kecske és a barack, Kecskemét két jelképe. A kecske megtalálható a város címerében is és köztudottan Kecskemét a barack hazája. Így ezen a hétvégén a napi ajánlatunkra kecskéből és barackból készült specialitások kerülnek.

programajánló - Dinnyék

 

2020. július 11-12. szombat-vasárnap
Kabakos zöldségek és dinnyék napja az Öreg Tanyacsárdában
A dinnyék mellett főszerepet kapnak a hétvégén a kabakosok: a tök, a cukkini, a patiszon és a padlizsán.
Lehet, hogy nem mindenki ismerné fel a piacon ezeket a gyönyörű zöldségeket, pedig egy kis fantáziával izgalmas ételkölteményeket lehet kreálni belőlük.
Aki nem hiszi, tegyen egy próbát szombaton vagy vasárnap, és válasszon séfjeink remekműveiből.

 

2020. július 18-19. szombat-vasárnap
Galambból és bárányból készült ételspecialitások az Öreg Tanyacsárdában
Ezen a hétvégén a napi ajánlatunkra galambból és bárányból készült specialitások kerülnek.

 


paprika és paradicsom2020. július 25-26. szombat-vasárnap

Paprika és paradicsom specialitások napja az Öreg Tanyacsárdában
Ezen a hétvégén a napi ajánlatunkra paprikából és paradicsomból készült specialitások kerülnek. A kertészetek ékességei, a magyar konyha büszkeségei - paradicsom és paprika a hagyományos magyar konyha ALAPanyagai. Séfjeink elkészítik belőlük hétvégén a kedvelt és ismert ételeket: a lecsót, töltött paprikát, és újítanak is. Vendégeink szívesen kóstolják a mai modern ételeket is csárdánkban, jól megférnek egymás mellett a hagyományos tanyasi ízek és az újszerű specialitások. Kóstolja meg őket!

2020. augusztus 7-8-9. péntek-szombat-vasárnap
Bárány napok az Öreg Tanyacsárdában
3 napon keresztül főszerepet kapnak a finom bárányból készült ételek. Célunk a bárányhúsos ételek ismeretségének növelése, népszerűsítése. A bárányhús az egyik legegészségesebb húsok közé tartozik, így ezt nem szabad kihagyni.

 

2020. augusztus 18. kedd 17.00 és 19.00 óra (2 turnusban)
HÍRÖS VACSORA
Az idei Hírös Hét Fesztivál az összetartozás jegyében „Hírös Vacsora” címmel 2020. augusztus 18-án, 12. alkalommal szervezi meg a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Tanyacsárdával közösen jótékonysági vacsoraestjét, amelynek bevételéből a szakképzésben résztvevő, tanulni vágyó, szociálisan hátrányos helyzetű tanulókat segítik.

Várjuk szeretettel mindazokat, akiknek módjukban áll a fiatalok szakképzését támogatni!

Helyszín: Kecskemét, Kossuth tér (Városháza előtti terület)

 

 

 

 

 

2020. szeptember 6. vasárnap
Racka birkából és bárányból készült ételek az Öreg Tanyacsárdában
Hogy meddig bárány a bárány és mikor kezd birkává válni, ez a hentesek között is gyakori vitatéma. Mert van amelyik a szopós bárányt tartja báránynak, s a korosabb az már birka. Más szerint az ivarérett kor előtt a birka még bárány... Hol lehet az igazság, csoda se tudja...
Annyi bizonyos, hogy a mi konyhánkra első osztályú bárány hús érkezett és finomabbnál finomabb ételeket készítünk belőle.
Ezen a napon a napi ajánlatunkra racka birkából és bárányból készült specialitások kerülnek.
Húsimádók figyelem! Ki tud ellenállni a szaftos, omlós, friss húsnak? Térjen be hozzánk ezen a napon is!

 

2020. szeptember 13. vasárnap
Gombából készült ételek az Öreg Tanyacsárdában
A gomba fogyasztása jótékonyan befolyásolja a koleszterin szintet, csökkenti a vérnyomást, és gátolja a trombózis képződést. Mi mégsem emiatt választottuk vasárnapi ételeink főszereplőjévé, hanem mert nagyon szeretjük. Kóstolja meg Ön is! A gombás ételeinken túl választható az étlapunkról bármilyen étel, desszert.

 

Óévbúcsúztató malacsült kemencében

2020. szeptember 20. vasárnap
Malachúsból készült ételek az Öreg Tanyacsárdában
A jó malacsültnek 3 fő titka van:
- a száraz húsok omlósan puhák legyenek
- a zsíros részek cuppanósan ragadósak
- a bőre pedig ropogósan fűszeres
Séfjeink ismerik a jó malacsült készítésének minden apró fortélyát - mind a 10 ujjunkat megnyaljuk utána.
Ezen a napon a napi ajánlatunkra malachúsból készült specialitások kerülnek. Húsimádók figyelem! Ki tud ellenállni a szaftos, omlós, friss malachúsnak? Térjen be hozzánk ezen a napon is!

 

2020. szeptember 27. vasárnap
Szüreti ételek az Öreg Tanyacsárdában
Élvezzük együtt az ősz csodás színeit és ízeit Lajosmizse mellett az Öreg Tanyacsárdában. Finom szüreti ételspecialitásokkal várjuk Kedves Vendégeinket!

 

2020. szeptember 27. vasárnap
Szüreti mulatság az Új Tanyacsárdában
Szüreti életkép megjelenítése, szüreti koszorú, szüreti kapu, stb. Az életkép megjelenítésében programajánló - szüreti mulatságnépviseletbe öltözött lányok és fiúk segítenek. A szüreti mustkészítés műveleteinek (szőlődarálás és préselés) bemutatása, a munkálatokba a vendégeket is bevonjuk. Az elkészített mustból mindenki maga meríthet.
Finom szüreti ételspecialitásokkal várjuk a vendégeket, lesznek  birkából készült ételek is. A vendégek szórakoztatására lovasbemutatót tartunk, valamint pusztai kocsizásra invitáljuk őket. A jó hangulatról cigányzenekar gondoskodik.

Tavaly óta vendégeink nagy megelégedésére büféasztalról kínáljuk az ebédet látvány grillezéssel, korlátlan fogyasztással.

A szüreti program tervezett menete:
11.00 órától Vendégvárás házi készítésű pogácsával és frissen préselt musttal
11.00 órától Mustkészítés és kóstoló
11.00-12.00-ig és délután kocsizás és lovaglás karámban
12.00-15.00 Büfés ebéd szüreti specialitásokkal, cigányzenével
12.30 és 15.30 Méneshajtás és lovasbemutató

 

programajánló - sütőtök ételek

2020. október 4. vasárnap
Sütőtök ételek napja az Öreg Tanyacsárdában
A sütőtök gyönyörű színét és különleges édeskés ízét évekig csak sült tök formájában ismertük. Ám hála a magyar konyha fejlődésének és csárdánk szakácsainak, egyre több variációban is kóstolhatjuk újabban: levesként, desszertként és húsok köretét is megbolondítjuk vele.

 

2020. október 10-11. szombat-vasárnap
Szürkemarha és mangalica húsából készült ételspecialitások az Öreg Tanyacsárdában
A magyar szürkemarha a Magyarországon őshonos, törvényileg védett háziállatok egyike. Valódi hungarikum, amely szépségével, szilajságával, őserőt sejtető impozáns megjelenésével az Alföld világszerte ismert jellegzetességeihez tartozik. Húsa finom rostú, igen ízletes.
A mangalica zsírsertés az egyetlen magyar őshonos sertésfajta. A mangalica a bánsági sumádia és a szalontai, bakonyi sertések keresztezéséből jött létre. Természetesen a mangalica magas zsírtartalmú húsa bőségesen tartalmaz koleszterint! Csak azt felejtik el sokan, hogy koleszterin és koleszterin közt különbség van! Mégpedig a mangalica sertés javára pontosan az írandó, hogy a mangalica koleszterinje - mivel hosszabb szénláncok alkotják, ezért nem tapad az érfalra, tehát kiürül a szervezetből károkozás nélkül.
Jó magyar húsok kerülnek hétvégén az asztalunkra. A főzést és a mosogatást bízza ránk: találkozzunk az Öreg Tanyacsárdában szombaton és vasárnap!


2020. október 17-18. szombat-vasárnap
programajánló - Filézett halászlé
SOBRI Halnapok az Öreg Tanyacsárdában
A „Sobri-féle” halászlé már fogalommá vált. Ezekben a napokban e jellegzetes íz mellett még számos hal-ételspecialitást kóstolhatnak a vendégek. A hangulatot az étteremben saját cigányzenekarunk műsorával emeljük esténként. A halnapok ételkínálatát, az ételspecialitásokat halétlapon szerepeltetjük, melyet kifejezetten erre az eseményre készítünk el.


2020. október 23-24-25. péntek-szombat-vasárnap

SOBRI Halnapok az Öreg Tanyacsárdában
Programot ld. fentebb.

 

2020. október 31 - november 1. szombat-vasárnap
Vadhúsból készült ételspecialitások az Öreg Tanyacsárdában
Fácán, vaddisznó, szarvas, vadnyúl karakteres húsféleségek, melyek ünnepnapokon kerülnek asztalra. Hát ha még a zöld fűszerek és a köretek is különlegesek, akkor valódi ízutazás vár ránk. Séfjeink ismét olyan ételeket álmodtak meg a hétvégére, melyekből igazán nehéz választani. Még jó, hogy a vadhúsos étlapunk 2 napig élvezhető!

programajánló - Libanapok2020. november 7-8. szombat-vasárnap
Márton napi libaétel-specialitások az Öreg Tanyacsárdában
A Márton-napi lúdfogyasztás megújuló hagyomány hazánkban, de hogy ez a szokás tovább fennmaradjon, magyaros libaételeket kínálunk vendégeinknek ezekben a napokban. Márton napkor libát eszünk és mellé új borokat kóstolunk, hiszen a népszokás szerint ezután jön a 40 napos böjt, most lehet egy jóízűt lakmározni még.
„Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”. Ugye nem kockáztatunk Kedves Vendégeink. :)


2020. november 11. és 14-15. szerda és szombat-vasárnap

Márton napi libaétel-specialitások az Öreg Tanyacsárdában
Ld. fentebb

programajánló - Magyar halakból készült specialitások napja


2020. november 21-22. szombat-vasárnap

Édesvízi halakból készült ételek az Öreg Tanyacsárdában
Köszöntse nálunk Erzsébet és Katalin nevű ismerőseit, rokonait finom halételekkel! A jó hangulatot cigányzenekarunk biztosítja (szombat este és vasárnap délben).
A legismertebb ponty mellet olyan sok hal érdemes rá, hogy a serpenyőnkbe kerüljön: amúr, lesőharcsa, csuka, pisztráng, kecsege, na és itt van a süllő és a fogas... egy kis érdekesség: a süllő és a fogas igazából ugyanaz a hal :) a másfél-két kiló feletti süllőt hívjuk népiesen fogasnak. Hazai alapanyagokból főzni megtiszteltetés, magyar halakat enni kiváltság.

 

2020. november 28-29. szombat-vasárnap
András napi disznótoros ételek az Öreg Tanyacsárdábanprogramajánló - andrás napi disznótoros
Az Öreg Tanyacsárdában várjuk kedves vendégeinket! A Tanyacsárda étlapjáról disznótoros ételekből válogathatnak vendégeink. Cigányzenekarunk gondoskodik a jó hangulatról szombat este és vasárnap délben.

András nap környéke hagyományosan összefonódott a disznóvágások kezdetével. A tél megérkeztével disznótoros ételekkel kínáljuk mi is kedves Vendégeinket! Jöjjön el Ön is!

 

programajánló - mikulás2020. december 6. vasárnap 12.15 óra
Mikulás látogatja meg a gyerekeket az Öreg Tanyacsárdában

A gyerekek december közeledtével már alig várják, hogy a piros ruhás, ősz szakállú „öregember”-rel találkozhassanak és az elmondott versekért cserébe csokoládét és más finomságokat kapjanak. Azonban, hogy a felnőtt vendégeinket is megörvendeztessük, disznótoros ételeinkből válogathatnak.

2020. december 13. vasárnap
Válogatás 2020. legsikeresebb ételeiből
az Öreg Tanyacsárdában
Az év legkedveltebb fogásai kerülnek újra terítékre. Az újév közeledtével egy kis betekintést, visszaemlékezést kínálunk a 2020-as évre. Elevenítsük fel együtt a magyar konyhánk ízeit!

 

2020. december 23-24. szerda-csütörtök (24-én 09.00-12.00-ig lehet elvinni az ételeket)
Karácsonyi ételek elvitelre az Öreg Tanyacsárdábólkarácsonyfa
Bízza ránk a munka oroszlánrészét, segítünk az ünnepet Igazi Ünneppé varázsolni!
Rendelje meg az ünnepi menü egy részét vagy egészét csárdánkban! Olyan, finom ételeket, mint amiket a csárdában szokott enni, csak a csárda szakácsai tudnak készíteni. Ha szeretné a vendégeit elkápráztatni, ráadásul nem akarja az egész napot a konyhában tölteni, akkor keresse kolléganőinket és adja le rendelését.
Az ételek megrendelhetők december 18-ig.


2020. december 25-26-27. péntek-szombat-vasárnap

Éttermünk várhatóan zárva tart


2020. december 30. szerda

Disznótor látványkonyhával, lovasbemutatóval és kocsikázással az Új Tanyacsárdában
11.00 órától érkezés az Új Tanyacsárdába
Böllér irányításával elkezdődnek a munkálatok.

Készül a sült vér és sült máj friss kenyérrel + saláta, melyekből 12.00 órakor kóstolót adunk.

A vendégek megismerkedhetnek a munkafolyamatokkal: a hurka és kolbásztöltéssel.

13.30-tól kocsikázás, majd lovasbemutató.

15.30 Hagyományos disznótoros menü:programajánló - Disznótor

  • Orjaleves
  • Disznótoros tál: pecsenye, véres és májas hurka, sült kolbász, párolt káposzta, magyaros tört burgonya
  • Fánk baracklekvárral

Az ebéd alatt a jó hangulatról cigányzenekar gondoskodik.


2020. december 31. csütörtök (11.00-17.00)

Szilveszteri ételek elvitele az Öreg Tanyacsárdából
Szilveszteri buli a haverokkal? Ki hozza a pezsgőt? Ki hozza a desszertet?
A vacsorát mi vállaljuk. Számolják össze hányan lesznek, gondoljátok át mit ennének, és mi elkészítjük Önöknek.

Az ételek megrendelhetők december 28-ig.


2020. december 31. csütörtök (19.00 órától)

Szilveszter az Öreg Tanyacsárdábanszilveszter 3
Érkezéskor vendégváró chef falatok és welcome drink. A feldíszített étteremben a megterített asztaloknál mindenkit mesterszakácsaink által elkészített ízletes gálavacsora vár éjféli étkezéssel. Tombola értékes nyereményekkel. A jó hangulatot cigányzenekarunk (Csóka Gyula és zenekara), illetve tánczenekar biztosítja.

 

 

Az időpont- és a programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Tanyacsárda Étterem, Lovastelep és Vendégház

 
 

Ez a weboldal sütiket használ. Ennek részleteiről bővebben olvashat ide kattintva >>> Bővebb információ

A sütik (cookie) lényegében veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépére annak érdekében, hogy javítsa a felhasználói élményt az Ön számára. Segítségével információkat kapunk arról, hogyan használják látogatóink weboldalunkat, milyen hirdetések érdekelhetik őket. A sütiket böngészőjének beállításában tilthatja le.

Bezárom