Pályázat

Termek / Receptek / Étlap

TERMEK

Az étterem közvetlenül az 5-ös főútvonal mellett, a 71. km-kőnél helyezkedik el. A nádfedeles épület megjelenése, kialakítása a hagyományos népi építészeti jegyeket hordozza magán. Belső helyiségeket a tradicionális eszközök, használati tárgyak díszítik, a Bozsó terem falát Bozsó János festőművész által készített festmények ékesítik.

Az épület előtt megfigyelt parkoló található, és a gyerekek részére egy vadonatúj színes játszótér került kialakításra.

Az Öreg Tanyacsárda mellett található Magyarország első Tanyamúzeuma.

A csárda  a’la carte étteremként működik, de családi rendezvény, céges ebéd/vacsora, tréning, esküvő helyszíne is lehet.

oreg tanyacsarda tervrajz

Terület
(m2)
Magasság
(cm)
Színház
(fő)
Classroom
(fő)
U-forma
(fő)
Banquet
(fő)
Természetes fény Légkondicionált Korlátlan
Internet-
elérhetőség
Öreg csárda
/a’ la carte/
120 290 100 + +
Bozsó terem 48 265 50 30 32 50 + +
Különterem 76 290 90 50 66 80 + + +
Pandaj és Palotai szárny 200 300 160 100 180 200 + +
Kerthelyiség 380 80 200 + Párásító ventilátorokkal felszerelt +
Muskátlis terasz 150 290 150 100 80 120 + +
Muskátlis
Kerthelyiség
100 80 150,
ill. korlátlan
+ +

A fentiek figyelembevételével kívánság szerint lehet a rendezvények részére termet választani.

Nagyobb létszámú csoportok rendezvényei számára az Új Tanyacsárdát ajánljuk.

Pl.: partnerparti, céges családi nap, esküvő

Az Új Tanyacsárda Budapesttől 63 km-re, az 5 sz. főútvonaltól kb. 400 m-es távolságra, Lajosmizse és Felsőlajos között helyezkedik el. A létesítmény mintegy 50 hektáros területen terül el, festői környezete a magyar Alföld romantikus hangulatát idézi.

Az Új Tanyacsárda területe és létesítményeinek adottsága alapján alkalmas a nagyobb létszámú csoportok fogadására, egész napos rendezvények megszervezésére.

Számos alkalommal láttunk már itt vendégül több, mint 2000 főt.

uj tanyacsarda tervrajz

Terület (m2) Magasság
(cm)
Színház Classroom
(fő)
U-forma
(fő)
Banquet
(fő)
Természetes fény Légkondicionált Korlátlan
internet elérhetőség
Zöld terem 220 500 100 100 200 220 + +
Barna terem
/"L" alakú/
204 290 300 180 160 200 + +
Somodi szín 50 500 60 40> 40 50 +
Nagy szín 440 500 600 360 300 400 + Párásító ventilátorokkal felszerelt
Kemencés ház 260 500 300 200 150 200 + Párásító ventilátorokkal felszerelt

RECEPTEK

BOGRÁCSGULYÁS / 5 személyre /

bogracsgulyas 10,70 kg marhalapocka
0,10 kg zsír
0,20 kg hagyma
0,05 kg fokhagyma
0,01 kg kömény
0,02 kg só
0,15 kg lecsó
0,005 kg cseresznyepaprika
1,00 kg burgonya
0,05 kg zöldpaprika
0,05 kg paradicsom
1 adag csipetke
0,02 kg törött paprika

A marhahúst kockára összevágjuk, bográcsot zsírral kikenjük, az aljára elhelyezzük a marha ritka csontokat, majd rétegezve belerakjuk a kockára vágott húst és a finomra vágott vöröshagymát. Tetejére köménymagot, összetört fokhagymát, friss paprikát, paradicsomot rakunk. A cseresznyepaprika felét felkészítéskor, a másik felét felfőzés után tesszük bele. Lassú tűzön főzzük, és amikor a zsírját feladta, finomra őrölt kalocsai paprikával fűszerezzük és hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. Zeller zöldet teszünk bele, jól kiforraljuk, amíg a burgonya félig megpuhul, majd belefőzzük a szaggatott csipetkét. Ha elkészült, forrón tálaljuk.

KEMENCÉBEN SÜLT LIBAMÁJ / 5 személyre /

kemenceben sult libamaj0,80 kg libamáj
0,80 kg libaháj
0,02 kg só
0,001 kg őrölt bors
0,001 kg babérlevél
0,20 kg vöröshagyma
0,20 kg lecsó (vagy paprika és paradicsom)
1 cs. zeller zöld

A megtisztított vöröshagymát cikkekre vágjuk és a lecsóval, babérlevéllel, zeller zölddel összekeverve tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a libamájat, majd a máj tetejére a hájat. Nem túl forró kemencében sütjük. Ha a háj kiolvad, a zsírral locsolgatjuk a májat és készre sütjük. A sült libamájat felszeleteljük, a szeleteket sóval és grill fűszerrel ízesítjük majd tálaljuk.

libatoportyus pogacsaLIBATÖPÖRTYŰS POGÁCSA / kb. 20 darabhoz /

0,50 kg liszt
0,20 kg darált libatöpörtyű
0,02 kg élesztő
0,10 l tej
0,20 l tejföl
0,10 kg margarin
2 db tojás
0,10 l fehérbor
0,01 kg só
0,002 kg törött bors

A megszitált lisztet dagasztótálba teszem. Az élesztőt langyos tejben kevés cukor és liszt hozzáadásával fölkelesztem, majd hozzáadom a liszthez. Hozzáadom továbbá a felolvasztott margarint, kevés fehérbort, tojás sárgát, sót, őrölt borsot, tejfölt és a darált töpörtyű felét. Az egészet jól összegyúrom (dagasztom) és nem túl hideg helyen pihentetem 15-20 percig. Ezután lisztezett deszkára teszem, nyújtófával kinyújtom, a töpörtyű másik feléből megkenem és hajtogatom. Ezt a műveletet 2-3 alkalommal megismétlem, mire a töpörtyűt teljesen rákenem. Végül nyújtódeszkán kinyújtom, késsel bevagdalom és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Kizsírozott sütőpléhre vagy tepsibe nem túl szorosan egymás mellé helyezem. Még rövid ideig pihentetem, tetejét felvert tojással megkenem. Középmeleg sütőben pirosra sütöm.

SÓLET FÜSTÖLT LIBAMELLEL / 5 személyre /

solet1,70 kg füstölt libamell
0,80 kg szárazbab
0,10 kg vöröshagyma
0,01 kg fokhagyma
0,10 kg árpagyöngy
0,02 kg só
0,02 kg őrölt bors
0,15 kg liszt
0,02 kg pirospaprika
3 db egész tojás
marhafaggyú

Nagy szemű fehér babot kiválogatunk, majd megmosás után beáztatjuk hideg vízbe. 4-5 órai állás után egy fém edénybe beletesszük a babot, a finomra vágott vöröshagymát,  sót,  tört fokhagymát, kevés pirospaprikát, lisztet, őrölt borsot, árpagyöngyöt, és az egészet összekeverjük. A megmosott libamelleket ráhelyezzük, majd felengedjük dupla mennyiségű vízzel (esetleg tehetünk bele egy kevés marhafaggyút, jó ízt ad neki). Közepes hőmérsékletű sütőbe tesszük, fedővel letakarva pároljuk (kb. 4-5 óra), közben rázogatjuk. Mielőtt kész van, megmosott egész tojásokat teszünk bele. Ha a libamellek megpuhultak, kiszedjük, tálalásig félretesszük. Szeletelt libamellel és főtt tojással tálaljuk.

TANYASI ÍZELÍTŐ / 5 személyre /

tanyasi izelito0,20 kg házi szalámi
0,25 kg füstölt sonka
0,20 kg Kolozsvári szalonna
0,25 kg disznósajt
0,20 kg kenőmájas
0,15 kg túró (kőrözött)
1 fej fejes saláta
1 csomó póréhagyma
1 csomó fehér retek
0,10 kg  paradicsom
0,10 kg  kígyó uborka
0,05 kg lila hagyma
0,05 kg erős zöldpaprika
3 db tojás

A házi ízesítésű és füstölésű szalámi, kolbász, sonka, kenőmájas és disznósajt bőrét először gondosan eltávolítjuk, majd formásan felszeleteljük. Ezt követően különböző formákat kialakítva fatálra helyezzük. A friss zöldségféléket szintén feldaraboljuk és ízlés szerint a hideg felvágottak mellé helyezzük. A túróból körözöttet készítünk, a tojást megfőzzük és a húsok mellé felrakva tálaljuk. Reggelinek, előételnek, uzsonnának ajánljuk.

TEJFÖLÖS HARCSA EGÉSZBEN SÜTVE / 5 személyre /

tejfolos harcsa1,50 kg egész harcsa
1,50 kg burgonya
0,15 kg liszt
0,20 kg kolozsvári szalonna
0,20 kg vöröshagyma
0,01 kg törött paprika
0,04 kg só
0,003 kg őrölt bors
0,30 dl olaj
0,10 kg zöldpaprika
0,10 kg paradicsom
0,20 dl tejföl
1 csom. zeller zöld

Az egész harcsákat megtisztítjuk, sűrűn beirdaljuk és megsózzuk. A sütésig állni hagyjuk, hogy a só jól átjárja. Olajat forrósítunk, közben a besózott halat paprikás lisztben megforgatjuk és a forró olajban elősütjük. Ezután tűzálló tálba tesszük, törött borssal fűszerezzük és tejföllel meglocsolva sütőben vagy szalamanderben pirosra sütjük. Amíg a harcsa megsül, elkészítjük a hozzávaló köretet. A Kolozsvári szalonnát kockára vágjuk, serpenyőben pirosra sütjük, majd kiszedjük a zsírjából és ezen a zsíron elősütjük a vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, amit előzőleg nagyobb kockára összevágtunk. A kockákra vágott burgonyát olajsütőben megsütjük és hozzá keverjük a szalonnás, hagymás raguhoz. Fűszerezzük sóval, törött borssal és zeller zölddel. Tálaláskor a halat díszített fatálra csúsztatjuk és mellé halmozzuk  az elkészített köretet. A halat pedig körbe rakjuk egész sült paprikával, paradicsommal és szalonnából készült kakastaréjjal.

 
 

Ez a weboldal sütiket használ. Ennek részleteiről bővebben olvashat ide kattintva >>> Bővebb információ

A sütik (cookie) lényegében veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépére annak érdekében, hogy javítsa a felhasználói élményt az Ön számára. Segítségével információkat kapunk arról, hogyan használják látogatóink weboldalunkat, milyen hirdetések érdekelhetik őket. A sütiket böngészőjének beállításában tilthatja le.

Bezárom